Villaförening i Göteborg väljer Prebona DuraClean för behandling av 12 tak

Nyhet från Prebona AB (publ)                  Simrishamn den 29 juni 2017

 

Simrishamn – Prebona AB (publ), ett nanoteknikbolag med fokus på funktionella material och substanser, meddelar idag att man erhållit en villaförening som referenskund efter genomförd behandling med Prebona DuraClean. Villaföreningen i Älvängen norr om Göteborg består av 12 villor som byggdes 1986 och har tak av betongpannor som med tiden hade blivit rejält smutsiga och ofräscha. År 2017 rengjordes och behandlades taken med Prebona DuraClean av BoaVista AB.

Prebona DuraClean förstärker takpannor samt gör ytan smutsavvisande och torrare, vilket leder till att taken förblir rena och fräscha under lång tid. Dessutom medför ett rent och torrt tak lägre energi- och underhållskostnader samt ökar värdet på fastigheten. Prebona DuraClean är ett utmärkt alternativ till målning eftersom behandlingen förstärker takpannor och ökar takets livslängd avsevärt. Om man önskar en ny kulör på taket går det bra att måla taket efter behandling med Prebona DuraClean. Behandling med Prebona DuraClean medför att taket håller längre och en stor utgift för byte av tak kan skjutas upp många år.

–Efter att ha lagt mycket tid och pengar på att rengöra taket vill man ju att det skall
fortsätta vara fint under många år, vilket det blir efter behandling med Prebona
DuraClean, säger ägaren till ett av husen i villaföreningen.

–Det är oerhört roligt att vi kan lägga detta objekt till raden av nya referensprojekt. Det är en viktig milstolpe i lanseringen av Prebona DuraClean som undanröjer eventuella tveksamheter från nya kunder, säger Orvar Otterstedt, VD för Prebona.

 

För ytterligare information kontakta:

Orvar Otterstedt, VD, Telefon +46 70 523 3047, E-post: orvar.otterstedt@prebona.com

 

Prebona AB (publ) är ett nanoteknikbolag som utvecklar, marknadsför och säljer funktionella, miljövänliga och kostnadseffektiva material och ytbeläggningar inom affärsområdena Nanocoatings, Agriculture och Nanomedicine. Prebonas vision är att bli en ledande leverantör av funktionella ytbeläggningar och partikelteknologi inom nanoområdet. Prebona AB (publ) (PREBON) är listat på AktieTorget. För mer information se www.prebona.com.