Prebona lanserar CombiClean

Prebona lanserar CombiClean på världens största fackmässa för rengöring och hygien

 

Prebona smyglanserar sin nya produkt CombiClean på Interclean världens största fackmässa för rengöring och hygien i Amsterdam. Lanseringen sker i samarbete med företaget OneMop AB som utvecklar innovativa städprodukter med fokus på miljö och ergonomi. Mässan startade den 10 maj och avslutas idag den 13 maj.

CombiClean är en produkt som kombinerar långtidsverkande desinfektion med rengöring. Oberoende testinstitut bekräftar att Prebona CombiClean dödar upp till 99,99% av bakterier, virus och svamp på en yta även 24 timmar efter att desinfektionsmedlet applicerats (enligt det internationella testet PAS 2424 som dessutom inkluderar slitage på ytan för att simulera en verklig miljö). CombiClean bygger på Prebona Disinfect K som är framtagen för att desinficera och ge ett långvarigt antimikrobiellt skydd av olika typer av ytor i hemmiljö och publika miljöer. Produkten är godkänd för användning som desinfektionsmedel av ytor i hela EU inklusive Storbritannien, Schweiz och Norge.

Företaget OneMop AB utvecklar och marknadsför unika, effektiva och miljövänliga städprodukter baserade på patenterad mikrofiberteknik. I kombination med CombiClean har de utarbetat ett koncept för rengöring med 24 timmars skyddande desinfektion. På det viset kan de erbjuda sina kunder en ökad trygghet med hygieniska ytor till en kraftigt reducerad arbetskostnad då dessa två moment sker samtidigt.

– Att kunna erbjuda marknaden en arbetsbesparande rengöringsprodukt som samtidigt ger långsiktigt skydd av ytor mot bakterier, svamp och virus i kombination med rengöring är otroligt spännande. Vanliga desinfektionsmedel baserade på alkohol eller väteperoxid tappar sin skyddande effekt redan efter ett par minuter. Samtidigt har de höjda kraven på desinfektion ökat arbetskostnaden inom städbranschen. CombiClean är en ny kombinationsproduk som kan bli ett kostnadsreducerande alternativ för städföretag inom bland annat vård och omsorg och därmed för samhället i stort, kommenterar Patrik Bernstein, VD Prebona AB.

För ytterligare information kontakta:

Patrik Bernstein, VD, Telefon +46 70 638 2678, E-post: patrik.bernstein@prebona.com