Prebonas kund JAPE påbörjar införsäljning

Prebonas kund JAPE påbörjar införsäljningen av ny produkt mot färgfack- och byggvaruhandeln

 

 

Prebona har tidigare kommunicerat ett nytt samarbete med en ledande aktör som jobbar med eget varumärke mot färgfackhandeln och byggvarubranschen. Samarbetsavtalet är ingått med företaget Jape som bland annat marknadsför det marknadsledande ’Jape Grön-Fri’ sortimentet i Sverige och Norge.

Jape är ett ledande svenskt företag inom sitt område specialiserad på produkter mot färgfackhandeln och byggvaruhandeln i Sverige och Norge. Bolaget har drygt 1300 kunder i dessa två länder. Jape kommer att marknadsföra Prebonas kiselbaserade ytskydds-teknologi som skyddar och behandlar olika ytor inklusive trä, trall, marksten, tak och betongytor. Produkterna kommer att säljas under Japes eget varumärke REDO Ytskydd och införsäljningen påbörjas nu under september med målet att finnas tillgängliga i butik inför säsongen 2023. För Prebona beräknas avtalet generera omsättning med början under fjärde kvartalet 2022.

– Vi är oerhört glada och mycket stolta över detta långfristiga, strategiska samarbete med Jape som är en ledande och respekterad skandinavisk leverantör av högkvalitativa produkter inom detta område, säger Patrik Bernstein, VD Prebona. Det är ännu ett bevis på att vår banbrytande teknologi kommer att få ett ordentligt fotfäste i Skandinavien och vi bedömer marknadspotentialen och chanserna för en bred distribution som stora. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla vårt partnerskap under de kommande åren, fortsätter Patrik Bernstein.

Patrik Bernstein, VD, Telefon +46 70 638 2678, E-post: patrik.bernstein@prebona.com